Granátové jablíčko jak se jí

Granátové jablíčko jak se jí

Granátové jablko patří v České republice mezi exotický druh ovoce. Do České republiky je granátové jablko dováženo. Dnes už si ho koupíme v každém větším supermarketu. Bezesporu bychom měli tento druh ovoce zařadit do svého jídelníčku. Granátové jablíčko velmi prospívá našemu zdraví.

Granátové jablíčko roste na menším keři nazvaném granátovník. Vysoký je zhruba 2 – 3 metry. Jeho domovskou oblastí je Středomoří. Mnohdy si této plodiny můžete povšimnout při letní dovolené v Chorvatsku. Nejen plody, ale i kořeny granátovníku vykazují léčivé účinky.

Granátové jablíčko je velmi voňavé a sladké. V jeho složení nalezneme spoustu zdraví prospěšných látek. Tyto zdraví prospěšné látky v případě pravidelné konzumace, mohou pomoci v boji proti různým zdravotním potížím a nemocem. Granátové jablíčko působí zejména jako antioxidant. Brání tak usazování volných škodlivých radikálů v těle a zároveň i vyrovnává kyselé prostředí v žaludku.

Granátové jablíčko, jak se jí?

Existuje mnoho způsobu, jak si granátové jablíčko sníst. Granátové jablíčko rozřízneme na čtyři díly. Zrníčka obsažená uvnitř granátového jablíčka vyloupeme ven. Takto připravené jablko můžeme rovnou konzumovat.

Konzumace granátového jablíčka je velmi jednoduchá. Jeden způsob jsme uvedli výše. Nejedná se však pouze o jediný způsob, jak jíst granátové jablíčko. Granátové jablíčko můžeme konzumovat i v podobě chutné šťávy. Chceme – li si připravit šťávu z granátového jablíčka, postupujeme v následujících krocích. Granátové jablíčko rozkrojíme, odstraníme zrníčka. Poté proveďte odšťavnění granátového jablíčka. Chutná šťáva je na světě. Šťávu stačí uchovat v ledničce.

Granátové jablíčko můžeme jíst i sušené. Granátové jablíčko olupeme, zbavíme zrníček. Takto připravené pokrájíme na malé kostičky. Kostičky položíme na dřevěnou desku na topení, aby se mohlo usušit, případně rovnou usušíme v sušičce na ovoce.

Sušené granátové jablko je vhodné k přímé konzumaci. Můžeme ho mlsat místo sladkostí a více to prospěje zdraví. Využít sušené granátové jablíčko můžeme i do müsli, salátů či koláčů. Přidáním granátové jablíčka získáme neobvyklou chuť a exotický pokrm.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *